Amikor az áruház polca üres

22Tanítványaihoz pedig így szólt: Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek, 23mert több az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál. 24Nézzétek meg a hollókat: nem vetnek, nem is aratnak, nincsen kamrájuk, sem csűrük, Isten mégis táplálja őket. Mennyivel értékesebbek vagytok ti a madaraknál! 25De aggódásával ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is? 26Ha tehát a legcsekélyebbre sem vagytok képesek, miért aggódtok a többi miatt? 27Nézzétek a liliomokat, miként növekednek: nem fáradoznak, nem is fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözött úgy, mint ezek közül bármelyik. 28Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, Isten így öltözteti, mennyivel inkább titeket, kicsinyhitűek! 29Ti se kérdezzétek tehát, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, és ne nyugtalankodjatok! 30Mert ilyesmikért a világ pogányai törik magukat, a ti Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van ezekre. 31Inkább keressétek az ő országát, és ezek ráadásként megadatnak majd nektek.32Ne félj, te kicsiny nyáj, mert úgy tetszett a ti Atyátoknak, hogy nektek adja az országot!

Lk 12.

Néhány napja érdekes élményekkel gazdagodhat(t)unk: egyes áruházpolcok üresek. Láttam a cukor és a liszt, valamint a wc papír üres helyét. Vagy az üres húspultot. Felelős vezetőink nyugtatgatnak minket: lesz élelmiszer. Reméljük, így lesz. Mindenesetre megszoktuk, hogy a polcok nem ürülnek ki, és a mi kamránk polca is mindig tartogat valami jót. Időnként felsejlik a kérdés: lehet, hogy ez most változik?

És ha lesz is választék, lesz-e pénzünk, hogy meg tudjuk azt vásárolni? Jelenleg is sok munkahely sodródik a bizonytalanság és a fenntarthatatlanság felé. Talán a mi munkahelyünk is leállította a termelést, a tevékenységet… Meddig? Újra tud majd indulni? Munkanélküli leszek? Találok új munkát? Feszítő kérdések ezek. Itt a keleti régióban még inkább.

Isten szava ma is érvényes. Ismer minket, élethelyzetünket, körülményeinket és szükségeinket. Felelős magatartás (szorgalmas munkakeresés, átgondolt költekezés) mellett a legmélyebb bizalomra hív minket. És hozza a példákat. Teremtményeit. A 2 fillér/pár árfolyamú verebeket, a mező vadvirágait. Rájuk is gondot visel. Hogyne viselne gondot az újjászületett gyermekeire!

Miközben szembesülünk a kérdésekkel és a vészjósló gazdasági jelekkel, Isten az Ő országának láthatatlan valóságára akarja a tekintetünket irányítani. Te látod azt a kifogyhatatlan erőforrást, ahonnan a kegyelem, a lelki ajándékok, az egész Föld ellátmánya, az angyali seregek közbeavatkozása, a Lélek teljes gyümölcse, és minden jó és tökéletes érkezik? Élj vele!

Szólláth Imre Rudolf  

2020. március 25,

Oszd meg másokkal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email