„Földönkívüli” segítség

„Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek gondolata, mert Isten szerint jár közben a megszenteltekért.” (Róm 8,26-27)

Különleges lehetősége az embernek az imádság. Ezen keresztül tarthatjuk a kapcsolatot a világmindenséget – s abban minket is – megalkotó Istennel. Mit is írok? A kapcsolatot? Igen. Elkezdjük életünk egy pontján komolyan gondolni, hogy amire nagymamánk tanított, abban lehet valami. Szédületes élmény, amikor először próbáljuk ki, és azt tapasztaljuk: működik! Az Istennel beszélek! Azzal az Istennel, Aki a magyar nyelvet IS érti, Aki Szólláth Imrét IS érti, Aki a gondolatunkat IS tudja és érti.

A következő napokban világszerte megszaporodnak az élő Istenhez mondott imádságok. Tesszük ezt felekezettől függetlenül, ugyanakkor mindannyiunk imádságának célba érése két tényezőtől függ. Egyfelől, hogy hittel mondjuk-e? A hit mellett pedig szükségünk lesz egy földön túli segítségre. Hiszen a mi Istent szólító kimondott vagy néma hangunk igencsak nem üti meg a „hogyan kell” mércét.

Hogyan imádkozzunk tehát? Azzal a hittel, nyugalommal, hogy az elég jó imádsághoz nem kell részünkről semmi különleges. Nem szükséges mesterien kigondolt mondatszerkezet. Csak a hit, és a „földöntúli” segítség a Szentlélektől. De Ő segít nekünk. Tehát, csak bátran!

Szólláth Imre Rudolf

(Forrás: Varsányi Templomőrző, 2015. január)

Oszd meg másokkal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email